Vragen

Wanneer start het werk?

Eind 2015 is aannemer Gebroeders Van der Lee gestart met de werkzaamheden. Ze zijn nu bezig met het verdiepen van het meer de Langwarder Wielen en het opspuiten van het zand voor de bouw van het nieuwe knooppunt.

Wanneer is het klaar?

Eind 2017 is het nieuwe knooppunt Joure klaar voor gebruik.

Wat verandert er?

De rotonde verdwijnt. De weg van Heerenveen (A7) naar Lemmer (A6) wordt straks de doorgaande weg. Hier mag je dan 130 km/u rijden. Ten westen van Joure komt een ongelijkvloerse kruising van en naar Sneek, met fly-overs. Bij de entree van Joure komt een ovatonde, een busstation en een vernieuwd carpoolterrein. Ook pakken we de Langwarder Wielen aan. Het meer krijgt een diepte van 2,30 meter.

Wat kost het?

De totale kosten zijn ruim € 70 miljoen. Gemeente, provincie en rijk dragen hier gezamenlijk aan bij.

Welke hinder kan ik verwachten?

Op de weg gaat u het waarschijnlijk na de zomervakantie merken. Denk aan tijdelijke in- en uitritten op de snelweg, rijstroken die worden verlegd en soms gaan we ook 's nachts aan het werk.
Tijdens het werk kan het verkeer blijven doorrijden. Waar nodig gaat de maximumsnelheid op de snelweg omlaag naar 90 km/u. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Op zondag wordt in principe niet gewerkt.

Wat wordt de nieuwe maximumsnelheid?

Op het nieuwe knooppunt geldt straks een maximumsnelheid van 130 km per uur. Met uitzondering van de fly-overs (van en naar Sneek), daar wordt de maximumsnelheid 80 km per uur.

Wordt de Scharsterrijnbrug in de A6 ook aangepakt?

Nee, deze brug is geen onderdeel van het project.

Andere vragen?

Wij helpen je graag. Bel, mail of kom langs.

Projectbureau Knooppunt Joure

Sewei 4b (naast McDonald's)
8501 SP  JOURE
Tel: 0513 414375

email:
info@knooppuntjoure.nl