Vragen

Wanneer start het werk?

Eind 2015 is aannemer Gebroeders Van der Lee gestart met de werkzaamheden.

Wanneer is het klaar?

In oktober 2017 hebben we afscheid genomen van de rotonde en is het nieuwe knooppunt in gebruik genomen. Op dit moment wordt er o.a. nog hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe Haskerveldviaduct en de aansluiting Joure. In de eerste helft van 2018 vinden er overal in het project nog afrondende werkzaamheden plaats.

Wat verandert er?

De rotonde is verdwenen. De weg van Heerenveen (A7) naar Lemmer (A6) is nu de doorgaande weg. Hier mag je straks 130 km/u rijden. Ten westen van Joure is er een ongelijkvloerse kruising van en naar Sneek, met fly-overs. Bij de entree van Joure is er een ovatonde, komt er een busstation en een vernieuwd carpoolterrein. Ook pakken we de Langwarder Wielen aan. Het meer krijgt een diepte van 2,30 meter.

Wat kost het?

De totale kosten zijn ruim € 70 miljoen. Gemeente, provincie en rijk dragen hier gezamenlijk aan bij.

Welke hinder kan ik verwachten?

Op de weg merkt u het volop. Denk aan tijdelijke in- en uitritten op de snelweg, rijstroken die worden verlegd, smallere rijstroken en soms gaan we ook 's nachts aan het werk.
Tijdens het werk kan het verkeer grotendeels blijven doorrijden. In de spits blijven er 2x2 rijstroken beschikbaar. Waar nodig gaat de maximumsnelheid op de snelweg omlaag naar 70 km/u. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Op zondag wordt in principe niet gewerkt.

Wat wordt de nieuwe maximumsnelheid?

Op het nieuwe knooppunt geldt straks een maximumsnelheid van 130 km per uur. Met uitzondering van de fly-overs (van en naar Sneek), daar wordt de maximumsnelheid 80 km per uur.

Wordt de Scharsterrijnbrug in de A6 ook aangepakt?

Nee, deze brug is geen onderdeel van het project.

Andere vragen?

Wij helpen je graag. Bel, mail of kom langs.

Projectbureau Knooppunt Joure

Sewei 4b (naast McDonald's)
8501 SP  JOURE
Tel: 0513 414375

email:
info@knooppuntjoure.nl