Binnenkort ovatonde Entree Joure in gebruik

De Entree van Joure gaat binnenkort gefaseerd in gebruik. De eerste fase is de ingebruikname van de ovatonde. De verwachting is dat deze in week 50 of 51 opengesteld wordt voor verkeer. Hierdoor rijdt het voor het verkeer net even anders (zie kaartje).

Werkzaamheden afhankelijk van het weer
De weersomstandigheden zorgen ervoor dat bepaalde werkzaamheden niet kunnen en konden plaatsvinden. Het gaat dan onder andere om het folie leggen bij de nieuwe aansluiting Joure. Dit folie moet gelast worden en dat kan alleen bij droog weer, weinig wind en boven de 5 graden. Om deze werkzaamheden toch zoveel mogelijk uit te kunnen voeren, heeft aannemer Gebr. Van der Lee inmiddels een tijdelijke tent geplaatst.

Viaduct verlengde Geert Knolweg
De aansluiting tussen de ovatonde over de A7 naar het viaduct verlengde Geert Knolweg (oranje lijn op het kaartje) staat nu gepland voor het einde van het jaar, maar ook dit blijft afhankelijk van het weer.

Nieuwe op- en afritten
De nieuwe op- en afritten (Heerenveen-Joure en Joure-Lemmer/Sneek) zijn later klaar dan de aansluiting met het nieuwe viaduct. Het verkeer vanuit Heerenveen en vanuit Joure naar Lemmer/Sneek blijft dus even gebruikmaken van de tijdelijke bypasses.

Bereikbaarheid Joure
Bereikbaarheid Joure
Icon Bereikbaarheid Joure (1,8 MB)
Terug