Knooppunt Joure gaf ruimte in oktober

Oktober 2017 was een belangrijke maand voor Knooppunt Joure. Het autoverkeer maakte in deze maand gebruik van het nieuwe knooppunt, de nieuwe A7 en rijdt sindsdien niet meer over de laatste snelwegrotonde van Nederland. Dit was een belangrijke mijlpaal, maar betekende nog niet het einde van het project. In deze maand begon dan ook de aanleg van de nieuwe aansluiting Joure (op de plek van de oude rotonde). Deze is in 2018 gereed. Met de realisatie van het Haskerveldviaduct in de eerste maanden van 2018 en de afrondende werkzaamheden in de maanden erna ronden we het project af.

Als project wilden we de inwoners uit Joure en omstreken graag de ruimte geven om bij deze bijzondere momenten stil te staan. Om kennis te maken met het nieuwe asfalt en om afscheid te nemen van de grote snelwegrotonde.

Zaterdag 30 september 2017: Beleef de nieuwe A7 (evenement!)

Voordat de nieuwe A7 open ging, gaven we alle belangstellenden de ruimte te fietsen of te lopen over het nieuwe asfalt. Van 10.00 tot 15.00 uur waren de bouwhekken open bij de Hollandiastraat.

Bekijk de foto's

Maandag 9 oktober t/m vrijdag 13 oktober: Nieuw knooppunt A6/A7 in gebruik en verkeer van de rotonde af

In deze week werd de nieuwe A7 gefaseerd in gebruik genomen en het verkeer gefaseerd van de rotonde gehaald. Na deze week reed al het verkeer niet meer over de rotonde. Verkeer van en naar Joure had nog wel te maken met tijdelijke (omleiding)routes. Deze golden vanaf dan tot en met december. 

Zaterdag 14 oktober 2017: Het Laatste Rondje (evenement!)

Op zaterdag 14 oktober was de grote rotonde vrij van verkeer. Genoeg ruimte voor iedereen om het laatste rondje op de rotonde te maken. Onderweg was er van alles te doen, te zien en te beleven. Bekijk het programma.

Bekijk de foto's